24 marraskuuta 2011

Cosplay kilpailut

Selailin tässä Desucon frostbiten sivuja ja rupesin lukemaan Hall cosplay kilpailun ohjeita/ sääntöjä.
Siellä pisti silmiin lause: ”Yhteensä kilpailuun osallistuu enimmillään 30 erilaista cosplaypukua, joiden lähdemateriaalina on anime, manga tai aasialaiset pelit. Länsimaalaisen median hahmot eivät valitettavasti voi osallistua”

Dormammu
Anteeksi nyt vain mutta haluan kysyä, mikä siinä on niin väärin jos cossaa länsimaalisesta pelistä/sarjakuvahahmoa eikä saa osallistua cosplay kilpailuun sen takia? Yhtälailla sekin on coplaykisa velvollinen kuin jokin Hetalia hahmo!  Cosplay juuret ovat Yhdysvaltain scifi-tapahtumissa ja sitten tullaa sanomaan: ”Ööö joo juttu on nyt sillain että länsimaalaisen median hahmot eivät valitettavasti voi osallistua.” 

Toiseksikin jenkkiläisissä sarjakuvissa on paljon hienoja hahmoja pelkästään puvullisesti, esimerkiksi Dormammu. Helvetti se hahmo on kaksi-kertaa siistimpi kuin Bleachistä ja Narustossa olevat hahmot.
Antakaa minulle yksikin hyvä syy miksei saa länsimaalaisen hahmon cossaaja osallistua?

2 kommenttia:

  1. Koska
    1.) Tapahtuma keskittyy japanilaiseen populaarikulttuuriin, ts. animeen ja mangaan sekä japanilaisiin peleihin.
    2.) Tapahtuma ei siis keskity länsimaalaiseen tuotantoon eivätkä sen kuluttajat ole tapahtuman kohdeyleisöä.
    3.) Jos cosplaykisa järjestetään, sen pitää olla sellainen joka houkuttelee yleisöä. Bleachin tai Naruton hahmot ovat kohdeyleisölle tuttuja, mutta länsimaalaisten supersankarisarjakuvien pahikset eivät.
    4.) Luulisin että tuomarit ovat itse animeorientoituneita, heille on helpompi arvioida objektiivisesti animepukuja keskenään kuin anime- ja länkkärihahmoja keskenään.

    Siinä nyt muutama hyvä syy. Ei voi mennä jazzfestivaaleille ja valittaa kun ei soitetakkaan heviä, vaikka musiikkia molemmat ovatkin. Se ei ole musiikkitapahtuma, vaan jazztapahtuma. Frostbite ei ole sarjakuvatapahtuma, se on animetapahtuma.

    VastaaPoista
  2. Derp@: ”1 Tapahtuma keskittyy japanilaiseen populaarikulttuuriin, ts. animeen ja mangaan sekä japanilaisiin peleihin. ”

    -kyllä. tiedän tämän asian mutta syysi ei ole hyviä syitä, koska nuo antavat käsityksen että mielestäsi desuconiin / muihin tapahtumiin ei saisi cossata länsimaalaisesta peleistä/sarjakuvista.

    ”2.) Tapahtuma ei siis keskity länsimaalaiseen tuotantoon eivätkä sen kuluttajat ole tapahtuman kohdeyleisöä.”

    -käytin tekstissä nyt esimerkkinä Frostbitea (don’t get mad), mutta pää asia tässä on se ärsyttää vaan se kun on tullut vastaan useassa tapahtumassa sama. Nyt en tarkoita pelkästään desuconeja vaan monia muitakin coneja.

    ”3.) Jos cosplaykisa järjestetään, sen pitää olla sellainen joka houkuttelee yleisöä. Bleachin tai Naruton hahmot ovat kohdeyleisölle tuttuja, mutta länsimaalaisten supersankarisarjakuvien pahikset eivät. ”
    – Kyseessä ovat nämä pikkuernut, joita eivät kiinnosta mikään länsimaalainen tuotanto. Tunnen monen ihmisen jota kiinnostaisi nähdä hienoja cosseja länsimaalaisestakin tuotannosta.


    4.) Luulisin että tuomarit ovat itse animeorientoituneita, heille on helpompi arvioida objektiivisesti animepukuja keskenään kuin anime- ja länkkärihahmoja keskenään.
    -siinä samallahan ne länsimaalaiset hahmot menee tuomaroinissa kuin anime hahmot ja he eivät vertaile hahmoja keskenään vaan pukuja, mikä on onnistunein.
    Ps. Ota huomioon tämä on mielipide tekstiä nämä kaikki. Eli nämä eivät vaikuta mitenkään conen kehitykseen, haluisin vain että länsimaalaisesta tuotannosta cossaajat otettaisiin edes mukaan kisoihin.
    ei tarvitse ehkä desussa koska se on ANIMEIN CON. mutta esim. Bakaconissa, siellä niitten cosplaykisassa oli sen verran vähän osallistujia että länsimaalaisesta tuotannosta cossaaville annettaan edes jonkin moinen mahdollisuus osallistua kilpailuun lisää kilpailioiden määrää edes vähän.
    Mutta kiitos kommentista jatka toki kommaamista muihinkin teksteihin.

    VastaaPoista